Електрически котел ERATO ELTHERM M и ММ

Водогрейните, проточни, електрически котли от серията ELTHERM са модерни, екологични източници на топлинна енергия, предназначени за локално и централно отопление на малки и средни жилищни и индустриални обекти. Котелът е конструиран само за вертикално монтиране на стена. Той подгрява циркулационната течност директно, което дава възможност за динамична работа на отоплителната система. Този котел е произведен в следните модификации:

НЕ СЕ ПРЕДЛАГА !

Цена : 0.00 лв

Безплатна доставка!

Може да имате нужда от:

ELTHERM - с контакторна система за управление на електрическото захранване на нагревателите, окомплектован с помпа GRUNDFOS, воден филтър и стаен термостат.

ELTHERM M - с електронно управление на електрическото захранване на нагревателите, окомплектован с помпа GRUNDFOS, воден филтър и стаен термостат.

ELTHERM ММ - с електронна система за управление на електрическото захранване на нагревателите, окомплектован с помпа GRUNDFOS, воден филтър, стаен термостат и вграден затворен разширителен съд. Изработват се с медна тръбна разводка, допринасяща по-дълъг живот и олекотяване на котела. Лесен монтаж и подобряване работата на котела.

Предимства

- Работа във всякакъв тип отоплителна система-директна, хибридна или тип топлоакумулираща
- Смяна на горивната компонента във вече изградена инсталация или използване като резервен източник на топлинна енергия
- Висока ефективност - без топлинни загуби
- Автоматична работа, лесна ръчна промяна на топлинната мощност за икономична работа на отоплителната система с намалена консумация на енергия
- Оптимален топлинен комфорт
- Отдалечен контрол на работата на котела, чрез програмируем стаен термостат
- Висока степен на сигурност, осигурена чрез инсталирани датчици, защита от повреда при ниско налягане или липса на циркулационна течност в отоплителната система или топлообменника
- Екологичност - не се отделят вредни емисии в атмосферата
- Компактна конструкция, позволяваща монтаж в тесни помещения
- Лесен и бърз монтаж, начална настройка и сервизно обслужване

Конструкция

Водогрейният електрически котел се състои от котелно тяло, контролен модул, циркулационна помпа, филтър и контролно-измервателна арматура, в допълнение моделът ELTHERM MM има и затворен разширителен съд. Тези елементи/модули са покрити от метално прахово боядисана кутия. Котлите от серията ELTHERM са конструирани да се монтират само във вертикално положение, закачени на стената. Топлообменникът на водогрейния електрически котел е произведен от заварена листова въглеродна стомана, обвит е с топлоизолация. Топлообменникът има от един до три броя монтирани електрически нагревателя, в зависимост от номиналната топлинна мощност на котела. 

Технически данни

Изглед на водогреен електрически котел модел ELTHERM MM