Product inner page

VIADRUS U26 е чугунен, секционен котел, разработен за изгаряне на твърдо гориво (въглища, битов кокс, дърва). Предназначен е за работа в отоплителни системи на малки  и средни обекти.

Не се предлага!!! 

Цена : 0.00 лв

Може да имате нужда от:

Предимства

- Продължителна експлоатация на чугунения топлообменник и на всички останали части от гледна точка на качеството на използваните материали;
- Ефективност при изгарянето на кокс и антрацитни въглища -75-80%, ефективност при изгарянето на дървесина - 75%;
- Опростено обслужване и поддръжка;
- Възможност за монтиране на пелетна горелка от серията GP в зависимост от мощността на котела.

Конструкция

Котелното тяло се състои от чугунени секции, сглобени с помощта на пресовани нипели фиксирани с придържащи шпилки. Секциите оформят горивна камера, пепелник, водно пространство и топлообменна част. Отворите за вход и изход на отоплителната вода са разположени в задната част на котела. В горната част на задната секция се разположени щуцерът за димни газове и фланецът за отоплителната вода. В долната част на задната секция се намира фланецът за връщащата вода. Към предната секция на котела са фиксирани вратичките за полагане на гориво и за почистване на пепелта, а под тях е разположена обръщателната скара. Котелното тяло е изолирано с безвредна минерална вата, която понижава загубите от топлообменна с околната среда. Стоманеният кожух е боядисан с високо качествена боя.

Технически данни