Пелетен котел LongTime

Пелетните водогрейни котли Long Time М03 са модификация на базовия модел пелетни котли DakonEra. Окомплектовани са със самопочистваща пелетна горелка от серия GP IV генерация, горивоподаващ шнек, комплект инструменти за почистване. Подходящи са отопление на битови и индустриални обекти, както и за подгряване на битова гореща вода.

Специална цена!

Безплатна доставка!

Може да имате нужда от:

Предимства

- Автоматично почистване на пелетната горелка посредством механично остъргване на горивната скара
- Пепелник с увеличен капаците - почиствана на котела веднъж на 30 дни
- Възможност за изгаряне на пелети с ниско качество (високо пепелно съдържание и склонни към образуване на шлака)
- Автоматичната експлоатация на системата, има възможност за регулиране на нейната работа със стаен термостат, което гарантира максимален топлинен комфорт и икономия на гориво
- Компактна и опростена стоманена конструкция, позволяваща динамична работа, лесен монтаж и обслужване
- Лесно регулиране на топлинната мощност в широк диапазон
- Висока ефективност
- Ниски вредни емисии
- Характеризира се с безшумна и безупречна работа
- Котлите се предлагат в два варианта, за ляв и десен монтаж на горелката

Конструкция

Котелът се състои от котелно тяло(топлообменник), от страни на който се монтира автоматизирана горелка за пелети от серията GP. Топлообменникът се предлага в два варианта: "ляв" и "десен" монтаж, тоест автоматизираната горелка за пелети може да бъде монтирана само на лявата или само на дясната страна на котелното тяло. Топлообменникът представлява заварена конструкция от стоманен листов материал. В предната му долна част е оформена пещна камера, под нея се намира контейнера за пепелта, която остава в следствие на изгарянето на горивото. Конструктивно е оформен като триходов, което дава възможност за оптимален топлообмен и постигане на висока ефективност за относително малките габаритни размери, които има котела. В пещната камера са монтирани шамотни елементи, които осигуряват оптимален горивен процес и помагат за цялостното изгаряне на горивото. Табло за управление, снабдено с: работен термостат за управление работата на горелката, авариен термостат за защита при прегряване на котела, термоманометър, ключ за централно захранване на системата.

Технически данни