Камини на пелети – Биомаса център Пловдив

Ние сме специализирана фирма за отоплителни системи. Продуктовата гама отоплителни уреди включва и пелетни камини. Специализирани сме в системите за отопление, оползотворяващи биомаса, но изпълняваме пълен инженеринг на отоплителни инсталации на всякакъв вид гориво и различни мощности. Разполагаме с отлично обучени кадри, гарантиращи професионалното изпълнение на Вашата инсталация във всички нейни фази - консултация, проектиране, доставка, монтаж, гаранционен и извън гаранционен сервиз.

Пелетни камини от Андромеда 7

Горенето на дървесни пелети с пелетни камини или котли е по-лесно и по-удобно за работа, в сравнение с уредите, които са за горене на дърва. Те са още - екологични, практични и икономични.

Пелетните камини се предлагат в различни модели с различни покрития (стомана, керамика), което допринася да изглеждат още по-красиви и оригинални. Богатата цветова гама, гарантира естетичен дизайн в унисон с мястото, където се намират.

Пелетните камини са лесни за инсталация. Те се нуждаят от димоотвод само 8 см в диаметър. Имат вграден термостат, който помага да се контролира огънят и определя точното количество пелети, което вашата камина или печка трябва да гори. Друго предимство на камините с пелети е, че те могат да се зареждат по-рядко, в сравнение с тези на дърва. Зареждането с пелети става като изсипете пелети в бункера, намиращ се в задната част на камината, а от там те се пренасят в горивната камера чрез дозатор, когато е необходимо.

Пелетните камини с водна риза се характеризират с естетика, функционалност и икономичност. В повечето случай се намират във всекидневната където всички могат да им се насладят и освен това добавят топлина към стаята и я правят по-уютна. Те могат да отопляват дадена стая или целия дом, както и да произвежда топла вода за нуждите на бита и домакинството. защото са качествени котли, подходящи за всякакви помещение, естествено, съобразявайки се с мощностите им.